Opdat zij zich kunnen ontwikkelen op gelijkwaardige wijze met andere kinderen in Vietnam
Geef kinderen van etnische minderheden in Vietnam de kans
De stichting 'Help Ethnic Children In Vietnam' stelt zich ten doel: Kinderen van etnische minderheden in Noord-Vietnam de kans te bieden op goed en bereikbaar onderwijs, goede voeding en een veilige omgeving. Opdat zij zich kunnen ontwikkelen op gelijkwaardige wijze met andere kinderen in Vietnam.

In augustus 2021 is de stichting opgezet door initiatiefnemer Huong Ho. Huong Ho is zelf geboren in Vietnam en voelt zich nauw betrokken bij de belangen van kinderen van etnische minderheden in Noord-Vietnam. Uit eigen ervaring kan zij zeggen dat de kans op een volwaardig leven vele malen groter is als kinderen goed onderwijs krijgen. Helaas is dat voor kinderen van etnische minderheden in de afgelegen gebieden in Noord-Vietnam vaak niet het geval.
De doelstelling van de stichting
Helpen met schoolgeld
Lunches verzorgen
Basis leermateriaal
Warme kleding
Water
Elektriciteit
Toiletten
Wat houdt het plan precies in?
Onze campagne is bedoeld om samen met lokale overheden onderwijsprogramma's te verbeteren en te ontwikkelen voor elementaire kinderen van 5-9 jaar die kunnen lezen en schrijven. Om dat doel te bereiken werft de stichting geld in Nederland en andere landen om bestaande schooltjes in dit gebied te ondersteunen en de kwaliteit van het onderwijs en de gebouwtjes te verbeteren.

Bouwen van basisscholen
Miljoenen kinderen verliezen het recht om naar school te gaan
Wil je weten hoe je kunt helpen? Scroll dan verder.
Jij kunt het verschil maken!
De stichting richt zich specifiek op etnische minderheden in het bergachtig gebied in Noord-Vietnam waar mensen en kinderen vaak afgelegen en primitief leven. Meer dan 50% van de armste mensen in Vietnam zijn etnische minderheden, wat leidt tot grote ongelijkheid in het onderwijs.

De ouders van de kinderen hebben geen kans om naar school te gaan en zijn analfabeet. Ze leven meestal op afgelegen plaatsen. Verkeer naar dorpen is moeilijk, veel wegen zijn niet verhard en veroorzaken in het regenseizoen gevaarlijke gladde stukken voor kinderen die naar school gaan. Ondertussen moeten ze 10 tot 20 kilometer per dag lopen om bij hun school te komen. Er zijn dorpen met moeilijke wegen en steile rotsen.

Schoolgebouwen zijn vaak vervallen en beschikken niet over de minimale sanitaire voorzieningen. Het dak is tijdens het regenseizoen gaan lekken, de apparatuur van de school is niet betrouwbaar, er is gebrek aan elektriciteit, water en toiletten. Ook voor de leraren is de werksituatie moeilijk, leermiddelen zijn er onvoldoende.

Hoewel de leerkrachten hun best hebben gedaan om een ​​positieve leeromgeving te creëren, is er niet voldoende geld wat hen enorm belemmert bij het geven van kwalitatief hoogstaand onderwijs.
Door simpelweg een donatie te doen. Een klein of groot bedrag wordt door ons altijd met grote dankbaarheid ontvangen. Het belangrijkste is dat we geven. De blijdschap van deze kinderen wordt onze blijdschap.
Hoe kun je helpen?
When we give cheerfully and accept gratefully, everyone is blessed.
A kind gesture can reach a wound that only compassion can heal.
One of the most important things you can do on this earth is to let people know they are not alone.
We gebruiken cookies om de beste site-ervaring te bieden.