De stichting Help Ethnic Children in Vietnam is online!

Door Jantien Lodder | 07-04-2022
Sinds de oprichtingsdatum op 20 augustus 2021 is het stichtingsbestuur; Huong Ho, Mario van der Staak en Jantien Lodder bezig met allerlei formaliteiten
De meeste voorbereiding gebeurt achter de schermen.

Sinds de oprichtingsdatum op 20 augustus 2021 is het stichtingsbestuur; Huong Ho, Mario van der Staak en Jantien Lodder bezig met allerlei formaliteiten: De statuten zijn opgesteld, de inschrijving Kamer van Koophandel is gemaakt en de nodige correspondentie met de belastingdienst is betrokken gevoerd over de BTW status. De stichting is vrij van de BTW plicht gesteld en kan nu verder gaan met de ANBI aanvraag.
Tegelijkertijd heeft Huong de nodige research in Vietnam gedaan, alles “‘on line”, omdat reizen wegens Corona niet mogelijk was. Zij zal zo spoedig mogelijk naar Noord Vietnam reizen om met de projecten, betrokken families, overheden, aannemers en lokale vertrouwens personen in gesprek te gaan.
In de toekomst willen we gaan bouwen op meer afgelegen plekken, maar daarvan zijn de kosten hoger.
De keuze is gemaakt voor het bouwen van een nieuwe school genaamd Vinh Thanh, in de plaats Vinh Phuc, ten noorden van Hanoi. In deze plaats wonen etnische minderheden met hun kinderen in grote armoede. Er is geen schoolgebouw, de kinderen krijgen onregelmatig les op diverse plekken. Een goed schoolgebouw is noodzakelijk om de kinderen een veilige eigen plek te geven om te leren en zich te ontwikkelen. De plaats ligt niet ver vanaf Hanoi en is bereikbaar voor het transport van bouwmaterialen. Door op deze plek te beginnen kunnen we een voorbeeld ontwikkelen voor andere scholen en ook voor onze donateurs.

De eerste stap in de fondswerving begint met het werven van particuliere donateurs .
Vervolgens benaderen we andere fondsen die mogelijk interesse hebben in het steunen van onderwijs aan kinderen in Noord Vietnam. Alle tips en ideeën zijn welkom!

Wil je meedenken of heb je contacten die je wilt benaderen, laat het weten! Wij gaan ervoor om vanaf nu geld te gaan inzamelen om de bouw van de school mogelijk te maken.

Op deze NIEUWS pagina houden we iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.